Yritys

Campnou Oy

Valmistamme alumiiniveneet ja -rungot ammattitaidolla ja kokemuksella.

Olemme Ähtärissä 2006 perustettu alumiiniveneiden ja niiden komponenttien sopimusvalmistaja. Yrityksemme alumiinikäsittelyn erityisosaaminen näkyy jokaisella palvelumme osa-alueella, aina suunnittelusta jälkimarkkinoinnin tukeen. Olemme alumiinimateriaalin ammattilaisia, joilla on useita suuria ja kansainvälisesti tunnettuja asiakkaita.

2006

Yritys perustetaan omistamaan teollisuuskiinteistö, jonka se saneeraa Paavon isän yrityksen käyttöön. Paavo työskentelee kyseisessä yrityksessä, joka on pari vuotta aikaisemmin aloittanut Silver Veneet Oy:n alihankkijana. Sen jälkeen Paavolla syntyy idea työntekijyyden sijaan laskuttaa asiakas Silver Veneet Oy:tä suoraan Campnou Oy:n nimissä, jolloin varsinainen liiketoiminta alkaa. Outi hoitaa yrityksen hallintoa aluksi toisen työn ohella.

2010

Alumiiniveneet alkavat ottaa yhä enemmän markkinaosuutta. Yritys on valmistanut alumiinirunkoja Xo Boats Oy:lle, jonka kautta KoneKesko ottaa Campnouhun yhteyttä. Alkaa Yamarin Cross-veneiden alumiinirunkojen valmistus KoneKeskolle hyvällä menestyksellä. Myös liikevaihto kymmenkertaistui 1,5 vuodessa. Vielä tässä vaiheessa perustajien lisäksi yrityksessä työskentelee yksi palkattu työntekijä.

2015

Volyymi huipussaan: yritys valmistaa jopa 1150 alumiinirunkoa vuodessa Yamarin Cross-veneisiin. Työntekijöitä on nyt jo 10 perustajien lisäksi.

2017

Campnou valmistaa edelleen ansiokkaasti Yamarin Cross-veneiden runkoja, vaikka omistaja onkin vaihtunut Keskosta Yamahaan. Mukaan tulee myös uusi suuri asiakas Bella Veneet Oy. Yritys alkaa valmistaa heille Falcon-veneiden alumiinirunkoja.

2018

Nimbus Group ostaa Alukin-merkkisen alumiinivenefirman ja pyytää Campnouta valmistamaan niihin runkoja. Yhteistyö aloitetaan ja Campnou suunnittelee veneiden rungot uusiksi, jotta ne ovat kustannustehokkaampia valmistaa. Yritys työllistää nyt jo 13 työntekijää. 

2019

Xo Boats Oy:n johto vaihtuu ja pyytää tällä hetkellä jo alalla merkittäväksi toimijaksi kehittynyttä Campnouta uudelleen yhteistyöhön kanssaan. Myös heille aletaan valmistaa uusiutuvan malliston veneiden runkoja. Nimbus Groupin kanssa aletaan suunnitella ja valmistaa Alukin-veneisiin runkojen lisäksi nyt laajemmin veneiden varustelua sekä valmiiden veneiden kokoonpanoa.

2021

Alumiiniveneiden valmistus jatkuu menestyksekkäästi ja yli puolet yrityksen liikevaihdosta tulee viennistä. Tyytyväisinä asiakkaina ovat edelleen Xo Boats, Yamaha ja Nimbus Group. Yritys on alkanut valmistaa Alukin-veneitä jo valmiiksi asti. Yritys on muuttunut runkovalmistajasta veneiden sopimusvalmistajaksi. Osaamista laajennetaan myös tuulilasien valmistukseen, jota tehdään nyt jo Buster-veneisiin. Tulevaisuudessa on tarkoitus kehittää tuotteita eteenpäin ja saada lasistot myyntiin erikseen omana tuoteryhmänä.